Pages

17 mai 2012

Români orfani căutăm popor fondator

A pornit de la Adevărul o veste cum că românii n-ar fi urmașii romanilor, ci niște corcituri de daci, traci, draci, laci, ceva. Au venit ei cu un videoclip, cu niște cercetători din Germania și au pus-o de schimbat istoria. Bun, să acceptăm și teoria asta, da' ce ne facem cu istoria?

Acum, trebuie să schimbăm sângele de roman, traianul lupoaicei de la Muzeul de Istorie, limba latină și rămânem goi în faţa viitorului. Unde mai găsim noi așa rimă pentru imn ca "în aste' vene curge un sânge de roman/păstrăm un nume de Traian"? Plus că, ne cam obișnuisem să ne fălim cu renumele altora, ne venea mănușă. Eu zic să mușamalizăm și faza asta, să lăsăm struţo-cămila așa și să ne vedem de-ale noastre. Suntem ocupaţi cu Champions League, cu economia care duduie, cu scăparea bietei UE din strânsoarea crizei, prea ne opintim în nimicuri ca istoria. Șt! acolo în spate, noi suntem romani! Mă rog, un pic corciţi, da' las' că nu după ADN ne luăm.

Da' vorba aia, acu', dacă nu suntem cu romanii? Ce dracu' facem, rămânem ai nimănui? Eu propun să punem la graniţă pancartă cu: "popor obedient caută istorie bună" sau "români oropsiţi caută popor fondator". Acum, să se simtă și celelalte ţări și să ne bage în seamă, nu Ungaria iar. Germania, ești ocupată? Britania, fată, nu vrei niște un popor drăguţ? Iuhu, SUA, parcă ne știm de undeva, ha?

Niciun comentariu: