Pages

3 septembrie 2009

Primul post... De incalzire

Fiind "inceputul", incep doar cu o lista de stereotipuri si nonsensuri...


In filmele americane mereu se gaseste cineva sa laude modul cum gandesc aia o spargere de banca, cu planuri, cu idei... cu stil american... multi muschi, creier putin, de obicei un singur creier, care mai mereu are sub 1,50 si 30 kg cu tot cu "ambalaj". Se savureaza filmul, se traieste fiecare moment (Caragiale traind in noi, si dand indicatii scenice), si mai mereu cineva apreciaza nonsalant: "uite domne', astia stiu sa sparga o banca asa cum trebuie".
Da... Aia stiu, dar aia nu traiesc in Romania, pentru a fura un bancomat si gata.
Aici, bancile sunt ad-literam "carti deschise". Daca iti plimbi cainele 3 zile pe langa banca de la parter inveti harta bancii pe de rost, daca te chinui, inveti chiar si "traseul" angajatilor.
Asa ca... Spargi banca, dupa "schita" facuta in timpul plimbarii, iei toti banii si fugi. Apoi stai in fotoliu acasa (eventual cu o bere in mana si seminte in cealalta) si te umfli de ras cand vezi cum zeci de "specialisti" studiaza locul faptei si se intreaba cum de stiai locul, cum ai dat lovitura... Cum dracu' sa nu stii locul cand geamurile au 3 mm si se vede prin ele perfect. Parca angajatii si ceilalti din banca ai fi niste cobai, tu "admirandu-i" prin peretii "acvariului".


Apropo...
M-ai sus am uitat ceva, bancile au (daca va vine sa credeti!!!) paznici...
Da, in tocmai... Paznici... Cu un fizic... Dar si o forta... Forta motoare de a utiliza proteza, fizic de "atlet" la modu': trecut de 70 ani, 1,60 cu tot cu pantofii cu tocuri, si cam 50 kg cu tot cu scaun. Normal ca nu are arma ca s-ar putea sa traga invers, sau baston ca se poate lovi singur. Are o "bomba" de spray, prin comparatie si aparatul unui astmatic e mai puternic, dar bodyguardul are "protectie"... (mai bine ii dadeati un pachet de Durex, oferea protectie mai buna).
Si vine momentul jafului... Si desigur... Te lovesti de rezistenta...
Rezistenta data de gresia proaspat spalata, ca paznicul oricum doarme in scaun, sau daca nu doarme sigur a murit si nimeni nu i-a tinut lumanarea.


Eh, dar la alta banca paznicul e dur. Dur cu pustii de 7-8 ani la care se uita amenintator din scaunul lui. Sau dur cu pliantele ce nu stau drepte in panoul din perete. Si astfel de "gardieni" ai socializarii intre oameni sigur exista si in alte institutii, nu numai in banci. Este de neinteles motivul asta, sa pui un pensionar drept paznic. Infractorii ar trebui sa se sperie de el si sa fuga fara sa se uite in urma? ... Si cu un tantar drept paznic m-as simti mai in siguranta, macar ala mai face un rau, mai da o gaura in pielea cuiva.


Subiect sensibil cu bancile astea... Avem asa multe, sa avem pe ce si unde sa dormim cand Banca ia casa pentru datorii neplatite. Si normal bancile au bancomat (recte, ATM, ca cica suna mai frumos cand o spunem in engleza). Dar sa lasam bancomatul... oricum pana saptamana viitoare va fi furat, sa nu punem sentimente pentru el. Insa ajungem la "om". Acum serios, chiar la om, la omul nervos de la ghiseu sau de la masa de credite. Si ce nervos e... Iar cea din fata lui, o angajata de la banca ce calma pare, si de ce n-ar fi calma, ca doar nu se baga ea datoare pe zeci de ani, fara clauze de scapare.


Asa e... Romanii sunt sufletisti. Sufletisti pe dracu', cauta fiecare o noua barfa, cozile fiind locul perfect unde sa "socializam", cica, sa fim oameni comunicativi. Acum inteleg de ce nu era hi5, facebook sau altele ca astea pe vremea lui Ceausescu. E si normal, ca dupa 4-5 ore de socializat in picioare cu doar 2 persoane sa-ti dispara pofta de un "comment" pe hi5 sau de o incarcare de poze. Noroc ca avem caninii prea mici, altfel ne-am sfasia intre noi ca lupi sau hienele. Dar ne sfasiem destul de bine folosind cuvinte.


Si inchei intr-o nota vesela...
Nota 2 pentru ca revin, asa ca-mi dau putin... Ma stimulez singur, pot zice si auto-stimulare, dar tot acolo ajung... Ce-si face omul cu mana lui, mai mereu se numeste lucru manual.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Exact cum constientul tau este sursa gandirii, subconstientul tau este sursa puterii...
Subconstientul are foarte mare putere ,..el controleaza :emotia,inspiratia ,imaginatia si intuitia...... Te felicit pt ce faci...:-* >:D<

Dheus spunea...

Pentru ce fac? Nu fac nimic deosebit, doar prin "fac" eu inteleg ca fac (adica scriu) de niste situatii si lucruri ilogice, sau anormale, care pot fi schimbate.

Anonim spunea...

"Nimic deosebit"....tu esti deosebit...pup

Dheus spunea...

Mersi de compliment, si ma bucur ca-ti plac unele articole. Astept comentarii noi de la tine.

Anonim spunea...

Ce zile..indepartate ..imi amintesc emotia primului comentariu ..mandria mea , eram umbra ta..eram bucuroasa pt ce realizai ..pasi miki dar siguri ..vedeam si vad in tine un mare scriitor..erai asa diferit ..erai ..altfel de cum te vad acum..te.ai schimbat , poate.i mai bn pt u ..pe cel de azi nu.l cunosc si niki nu.mi doresc ..asa k imi iau ramas bun de la cel care erai aici..Mult succes si multa fericire ..nush dak vei mai trece prea curand pe.aici ..dar iti spun sincer ..pe cel de aiki l.am...apreciat..dorit..visat..si de ce nu..iubit .ADIO

Unknown spunea...

Multumesc pentru cuvinte. Am trecut, se pare.