Pages

14 februarie 2012

Oamenii proști își dau cadouri net mai proaste

Încă nu s-a încheiat ziua de Sfântul Valentin, iar acum am găsit pe vastul Facebook cea mai bună idee: un articol despre cadouri idioate primite de sărbătoarea îndrăgostiților. De departe câștigă bricheta Zippo, acest băț de chibrit modern. Oare te înduri s-o folosești, știind că ea costă peste 100 de lei?

Pă puncte și pă cadouri:

Locul 3 (dată de el) este rama foto: suntem în secolul 21, nu ne mai uităm la poze decât atunci când le facem, iar el îți ia așa ceva. Îți zic eu, adică e adevărul universal, a nimerit în primul magazin de vag handmade și a nimerit cu ochii pe asta. Normal că te obligă la cost cu ea, adică tre’ să-ți faci o poză cu el, pen’ că altfel nu se cade, s-o developezi și tre’ s-o pui cu tot cu ramă undeva unde s-o vadă când vă futeți ca să nu se simtă jignit, pentru că nu-i folosești cadoul. Încearcă să pui o poză cu tine la mare, de preferat cu țâțele pe-afară.

Locul 2 (dat de el) este bibeloul modern: adică o mizerie de sculptură, un delfin cu ceva în cioc, o piruetă în aer a unei balerine, un cățeluș de porțelan, ceva absolut odios. Sau un înger care ține între craci o lumânare, neapărat parfumată. Știm bine că bunicii împingeau fusul la deal numai în miros de levănțică, lavandă sau mosc. Cele pe care i le-am spart mamei și bunicii în copilărie erau net superioare acestor mizerii actuale.

brichetă zippo, zippo românesc

Locul 1 (dată de ea. cre’ că și celor care nu fumează) este bricheta Zippo: Este dăruită, pentru că în mintea fetelor ești același băiețaș care vrea să pârlească chestii cu bricheta, mai ales dacă e o brichetă șmecheră. Am rămas aceiași băieței, dar asta nu e o scuză bună pentru banii mulți dați pe acest pseudo-bibelou – mulți o țin în vitrină sau birou, ca să n-o vadă mă-sa/ta-su și să se prindă că fumează ficioru’, deși pute de mută. Mai puneați ceva și luați ceva practic, cum ar fi o cameră de hotel, benzină pentru mașină până la hotel, câteva sticle de vin bun pentru statul la hotel ș.a. Foc știm și noi să facem, avem chibrituri și/sau brichete. Iar fumătorii nu dau doi bani pe brichetă, vor doar să meargă și să se dea mari cu ea.

Niciun comentariu: