Pages

9 aprilie 2012

Jos păduchii și praful din covoare!

Chestiile fără sens și fără rost se țin scai de România. Ba Ora Pământului, ba curățenia de primăvară, ba Floriile. Da' să rămânem la curățenie. În weekendul ăsta, adică înainte de duminică, deci înainte de Florii, s-au apucat românii să-și scoate izul din canapea și din covoare cu voioșie de altfel mioritică.

Cre' că am ajuns la un grad de lene atât de mare, încât nu înțeleg curățenia asta. Iisus nu vine dacă nu ai curat în casă? Vine, se uită pe geam, scuipă în lături și-și zice: "'tu-i neamu'-n cur, n-are curat, nu-i intru în casă, nu-i dezleg credința!" și pleacă îmbufnat. Bine, e după iarnă, mai schimbăm aerul în casă, da' pentru asta se poate deschide un geam, nu-i nevoie să răscolim țoalele prin casă și să deranjăm făpturile din covor și de după canapea. Plus că, așa jegoși sunt oamenii, încât tre' să facă curat după iarnă? Bun, mâncăm porci iarna, dar ne și transformăm în așa ceva?

Și, desigur, curățenie de vară și de toamnă. Nu poa' să vină toamna fără să fie bine primită. Nu e ca și cum ar bate vântul și împinge fără milă tot praful în casă. Dă-l dracu' de praf, datoria morală nu-i tocmeală!

Până și țiganii au ieșit cu covoarele pe-afară să le scuture de necaz și să le umple de sănătate și noi creaturi. Mai că mă așteptam să văd și eu ce animăluțe au dezvoltat unii în carpete și mileuri, dar n-am avut noroc, cred că le-au închis bine, în cuștile lăsate libere.

Niciun comentariu: